BAUSMĖS SKYRIMO ASMENIUI, PIRMĄ KARTĄ TEISIAMAM UŽ NESUNKŲ ARBA APYSUNKĮ TYČINĮ NUSIKALTIMĄ, NUOSTATOS LIETUVOS AUKŠČIAUSIOJO TEISMO JURISPRUDENCIJOJE - Švedas, G. (Teisė, 2014)
Straipsnyje analizuojamos bausmės skyrimo asmeniui, pirmą kartą teisiamam už nesunkų arba apysunkį tyčinį nusikaltimą (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 55 str.), nuostatos bausmių skyrimo taisyklių sistemoje ir jų taikymas Lietuvos Aukščiausiojo Teismo jurisprudencijoje.Article deals with the rules for the imposition of a penalty upon a person prosecuted for the first time for a minor or less serious intentional crime (Article 55 of Criminal Code of Lithuania) within the system of sentencing rules and their application in jurisprudence of the Supreme Court of Lithuania.