TEISMINGUMAS IR NACIONALINIAI REIKALAVIMAI PRAŠYMUI IŠDUOTI EUROPOS MOKĖJIMO ĮSAKYMĄ - Brazdeikis, A. (Teisė, 2014)
Šiame straipsnyje autorius analizuoja kai kuriuos Europos mokėjimo įsakymo procedūros taikymo aspektus. Aptariamas Europos Sąjungos teisės instrumente – reglamente – įtvirtintų ir nacionalinio civilinio proceso normų, susijusių su reikalavimais, keliamais bylos iškėlimo dokumentui, santykis. Apžvelgiami prašymo išduoti Europos mokėjimo įsakymą teismingumo Lietuvos teismams klausimai. Pateikiami teisės aktų tobulinimo pasiūlymai.In this article the author analysis certain issues of application of the European payment order procedure. Relationship between the rules established in the European Union legal instrument – the regulation – and national civil procedure norms is discussed as far as they concern procedural requirements for document instituting the proceedings. Amenability of applications for issuing the European payment order is surveyed. The author proposes certain changes in legal regulation.