PRIVALOMAS AKCIJŲ PARDAVIMAS IR PIRKIMAS – INSTITUTO ESMĖ IR KAI KURIE PROBLEMINIAI ASPEKTAI - Fruzerova, O. (Teisė, 2014)
Pagrindinis straipsnio tikslas – pateikti privalomo akcijų pardavimo ir pirkimo instituto analizę ir atskleisti probleminius šio instituto taikymo aspektus. Kadangi privalomas akcijų pardavimas ir pirkimas, kurį reglamentuoja Lietuvos Respublikos vertybinių popierių įstatymo 37 straipsnis, yra tiesiogiai susijęs su oficialaus siūlymo institutu, straipsnyje taip pat nagrinėjami tam tikri aktualūs oficialaus siūlymo, ypač Lietuvos teismų praktikos, klausimai. Straipsnis skiriamas finansų rinkos dalyviams, investuotojams, teisininkams ir šia sritimi besidomintiems mokslininkams.The main goal of this article is to analyze the essence and main features of squeeze-out and sell-out rights and to reveal the problematic aspects of the application of this institute in practice. Taking into consideration the close link between the squeeze-out and sell-out rights, established in Article 37 of The Law on Securities, and takeover bids, this article also reveals some relevant aspects of Lithuanian case law and takeover bids regulation. The article should be relevant to the participants of financial markets, investors, lawyers and researches.