Efektyvumo principas ir laikinosios apsaugos priemonės bei žalos atlyginimas kaip tiekėjų teisių gynimo priemonės vykdant viešuosius pirkimus - Soloveičikas, Deividas (Teisė, 2009)
Šis straipsnis yra įvadas į tiekėjų teisių gynimo vykdant viešuosius pirkimus temą Lietuvos teisės doktrinoje. Juo derinama bendrų viešųjų pirkimų teisės temų analizė su konkrečių tiekėjų teisių gynimo priemonių tyrimu. Šioje publikacijoje analizuojami Europos Sąjungos (ES) viešųjų pirkimų teisės aktai, kuriais reglamentuojamas teikėjų teisių gynimas, daug dėmesio skiriama efektyvumo principui kaip fundamentaliam teisėtų ir tinkamai organizuojamų bei vykdomų viešųjų pirkimų pagrindui. Be to, tiriamos ir dvi teisių gynimo vykdant viešuosius pirkimus priemonės – laikinosios apsaugos priemonės ir žalos atlyginimas.This article is an introduction into the subject on remedies in public procurement within the domain of Lithuanian law. The author seeks to combine the analysis of some general topics related to the remedies in public procurement with the research of particular remedies provided by national as well as EC legislation. Besides, this publication encapsulates the research on the principle of effectives as a grandstanding element of the whole public procurement system.