Klasikinis požiūris į teisėją kaip teisės aiškintoją ir taikytoją - Kazanavičiūtė, Rūta (Teisė, 2009)
Straipsnyje nagrinėjamas vienas iš požiūrių į tai, kaip, žvelgiant iš teisės atradimo / kūrimo perspektyvos, gali būti suvokiamas teisėjo vaidmuo aiškinant ir taikant teisę – tai yra klasikinis požiūris, kurį dar galima pavadinti riboto teisėjų sprendimų priėmimo modeliu. Aptariami šio požiūrio į teisėjo ir teisės santykį bruožai, galimos problemos ir atskirų mokslininkų pozicijos.The article deals with one of possible approaches to the role of the judge in interpreting and applying the law, that is so-called the Classical Approach or the model of bound judicial decision-making. It is discussed, what are the main features, examples and problems of this approach.