Vaiko pornografijos turėjimas (laikymas): teisėta ar neteisėta veika (bendrosios teisės (common law) valstybių patirtis) - Žėkas, Tautvydas (Teisė, 2009)
Straipsnyje analizuojama, ar vaiko pornografijos laikymas (turėjimas) turėtų būti uždraustas baudžiamuoju įstatymu ar, atvirkščiai, traktuojamas kaip įstatymui neprieštaraujanti veika. Pateikiami argumentai „už“ – palaikantys vaiko pornografijos laikymo (turėjimo) nebaudžiamumo idėją, taip pat apžvelgiami argumentai „prieš“ – teigiantys, kad vaiko pornografijos laikymas (turėjimas) yra nusikalstama veika. Turint omenyje, kad vaiko pornografijos tema iki šiol dažniausiai buvo nagrinėta bendrosios teisės (common law) valstybėse, straipsnyje daugiausia dėmesio skiriama Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Didžiojoje Britanijoje atliktų tyrimų ir teismų praktikos analizei.In this article the question whether the possession of child pornography should be prohibited by criminal law or, on the contrary, should it be treated as legal activity, is analysed. Arguments declaring the legality of possession of child pornography and arguments characterising possession of child pornography as illegal activity are provided in this article. Keeping in mind, that in the US and the UK the topic of child pornography is analysed in the broadest extent, this article basically relies on the data of the countries mentioned.