TARPTAUTINIO JŪROS DUGNO TEISINIS REŽIMAS: BENDRO ŽMONIJOS PAVELDO KONCEPCIJA IR ,,NAUDOS“ PASKIRSTYMAS - Isokaitė, Indrė (Teisė, 2013)
Straipsnyje nagrinėjamas tarptautinio jūros dugno teisinis režimas: bendro žmonijos paveldo koncepcija ir valstybių (įskaitant Lietuvos) dalyvavimo tiriant ir eksploatuojant šią jūros erdvę bei dalijantis iš jos gaunama ,,nauda“ galimybės.The Article provides the analysis of the regime of the International Seabed Area, mainly the concept of the common heritage of mankind and the prospects and opportunities for States’ (including Lithuania‘s) participation in exploring and exploiting this maritime zone and sharing the benefit gained therefrom.