NUOTOLINIO DARBO TEISINIS REGULIAVIMAS - Tamašauskaitė, Gintarė (Teisė, 2013)
Straipsnyje analizuojamos nuotolinio darbo teisinio reguliavimo pagal Lietuvos darbo teisę problemos. Tiriama nuotolinio darbo teisinė prigimtis, samprata, šio reiškinio poveikis tradicinių darbo santykių teisiniam reguliavimui, siekiama išsiaiškinti tam tikrų nuotolinio darbo rūšių bei nuotolinio priklausomojo ir nuotolinio savarankiškojo darbo atskyrimo požymius.Le présent article examine les problèmes de la régulation juridique Lituanienne du travail à distance (télétravail). L’étude se fonde sur l’analyse de la nature juridique du télétravail, sa notion et le mouvement de la régulation juridique des relations de travail sous l’influence de ce phénomène. Par ailleurs, il y a le but s‘expliquer les différences des sortes de télétravail particulières et le caractère de la distinction du travail dépendant et du travail indépendant.