Planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo teisinio reguliavimo problemos - Ragulskytė-Markovienė, Rasa (Teisė, 2009)
Poveikio aplinkai vertinimo procedūra Lietuvoje atliekama jau ilgą laiką, tačiau nuolat iškyla tam tikrų teisinio reguliavimo netobulumo aspektų. Pastaraisiais metais daug dėmesio skiriama visuomenės dalyvavimui šiame procese. Straipsnyje pateikiama dabar galiojančio teisinio reguliavimo poveikio aplinkai vertinimo srityje analizė, iškeliami probleminiai klausimai, siūlomi jų sprendimo variantai.Das Verfahren der Umweltverträglichkeitsprüfung wird in Litauen schon lange Zeit durchgeführt, aber es ergeben sich ständig bestimmte Probleme der rechtlichen Reglamentierung. In den letzten Jahren wird die grosse Aufmerksamkeit der Öffentlichkeitsbeteiligung gewidmet. Im folgenden Aufsatz wird die geltende rechtliche Reglamentierung dargestellt, die Probleme aufgelistet und ihre Lösungen vorgeschlagen.