Prieštaringi Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 192 straipsnio interpretavimo aspektai - Švedas, Pranas (Teisė, 2009)
Straipsnyje nagrinėjami aktualūs Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 192 straipsnio interpretavimo aspektai: aptariamas nusikaltimo sudėčių, esančių BK 192 straipsnyje, klausimas bei pateikiama mokslinių argumentų, ką reikėtų laikyti BK 192 straipsnyje uždraustos veikos (nusikaltimo) dalyku. Taip pat pateikiama siūlymų, kokiomis kryptimis, autoriaus nuomone, reikėtų tobulinti patį BK 192 staipsnį.The article discusses relevant aspects of interpretation of Article 192 of Criminal Code of the Republic of Lithuania: discusses bodies of crimes in Article 192 of the Criminal Code of the Republic of Lithuania and proposes scholastic arguments regarding object of crime. In addition the article gives proposals for how to improve Article 192 of the Criminal Code of the Republic of Lithuania.