Teisės tikslas ir socialinių grupių prioritetų įvairovė - Kosatyj, Vladimir (Teisė, 2010)
Straipsnyje analizuojami skirtingais istorijos etapais atskirų socialinių grupių prioritetų įsitvirtinimo teisės sistemose modeliai. Viena iš pagrindinių tokio prioritetų įtvirtinimo problemų yra ta, kad visuomenes sudaro socialinės grupės, turinčios savarankiškų interesų. Dėl šios priežasties aktuali yra socialinių grupių prioritetų susidūrimo problematikos sprendimo modelių analizė.Im Artikel werden die Errichtungsmodelle von verschiedenen Prioritäten der sozialen Gruppen, die in den verschiedenen Geschichtsetappen anwendbar waren, behandelt. Ein Grundproblem solcher Prioritätserrichtung ist, dass die Gesellschaften aus den sozialen Gruppen bestehen, die eigene Interessen haben. Deshalb ist die Analyse dieser Problemlösung aktuell.