Viešųjų pirkimų ginčų arbitruotinumo problematika - Soloveičikas, Deividas (Teisė, 2010)
Analizuojama tema yra viena iš daugelio, kuri iki šiol nebuvo tirta ir aprašoma Lietuvos teisės doktrinoje. Svarbu paminėti, kad tiriama tematika nėra mokslinės analizės ir užsienio teisės literatūroje. Tai pagrindžia šios publikacijos aktualumą ir patvirtina, kad galimų viešųjų pirkimų ginčų nagrinėjimo būdų mokslinė ieška ir jų praktinis pritaikymas yra vienas iš svarbiausių uždavinių, siekiant darnios ir efektyviai bei skaidriai veikiančios viešųjų pirkimų sistemos. Šiuo straipsniu būtent ir keliami klausimai, kaip ir kokiomis formomis gali būti nagrinėjami viešųjų pirkimų ginčai, bei pateikiami su tuo susiję moksliškai pagrįsti atsakymai.The theme which is being analysed in the present article is one of the many topics that has not yet been examined in either Lithuanian or overseas public procurement doctrine. This indeed confirms that the given analysis is important and much appreciated within the realm of scholar works. This article raises questions on what models of public procurement disputes resolution are or might be available, whether the arbitration is a proper and legally acceptable forum for these kinds of disagreements to be solved as well as it gives the relevant answers to these enquiries.