Jungtinės veiklos (partnerystės) sutarties teisinė kilmė ir samprata - Mikalonienė, Lina (Teisė, 2010)
Straipsnyje nagrinėjami jungtinės veiklos (komercinės partnerystės), kaip atskiros sutarčių rūšies, esminiai požymiai ir klausimai. Minėta sutartis analizuojama dviejų verslo organizavimo formų požiūriu – kai remiantis partneryste steigiamas ir veikia teisinį subjektiškumą turintis subjektas ir kai partneriai pagal jungtinės veiklos sutartį veikia nesteigdami atskiro subjekto. Apibūdinama jungtinės veiklos (partnerystės) sutarties teisinė kilmė, samprata, jos kvalifikavimo pagal Lietuvos sutarčių teisę klausimai.This article explores the core legal aspects of commercial partnership, as a separate type of specific contracts. Commercial partnership is understood as a legal form for business organization which has either a status of a separate entity (firm) or is considered as an aggregate of individual partners. The article also analysis background and conception of commercial partnership agreement and its classification in the Lithuanian contract law.