Teismo nešališkumo principo samprata Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo ir Europos žmogaus teisių teismo jurisprudencijoje - Merkevičius, Remigijus (Teisė, 2010)
Straipsnyje atskleidžiama teismo nešališkumo principo samprata Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo ir Europos žmogaus teisių teismo jurisprudencijoje, aptariami konkretūs teismo šališkumo pasireiškimo pavyzdžiai ir formuluojamos apžvelgta jurisprudencija pagrįstos mokslinės išvados.Im Artikel wird eine Auseinandersetzung vom Gründungsprinzip der Unparteilichkeit in der Jurisprudenz des Verfassungsgerichts der Republik Litauen und des europäischen Gerichtshofs für Menschenrechte dargeboten und werden konkrete Beispiele von Offenbarung der Gerichtsparteilichkeit diskutiert. Auf der Basis der überschauten Gerichtsbarkeit werden wissenschaftliche Erkenntnisse formuliert.