TEISMO POSĖDŽIO DALYVIŲ ĮSTATYMŲ, TEISĖSAUGOS INSTITUCIJŲ IR PAREIGŪNŲ ELGESIO VERTINIMAI - Valickas, G.; Vanagaitė, Kristina (Teisė, 2013)
Straipsnyje analizuojama, kaip įvairių Lietuvos teismų posėdžių dalyviai (n = 397) vertina teisėsaugos institucijas, savo įsipareigojimą paklusti įstatymams ir pareigūnams, pareigūnų elgesį, teismo patalpas ir darbuotojus (ne teisėjus), taip pat siūlomus teismų sistemos pokyčius.The article analyses how the participants (n = 397) of the hearings of various Lithuanian courts assess law enforcement institutions, their own commitment to obey the law and law enforcement officers, the behaviour of relevant officers, court premises and the staff (excluding judges), as well as proposed modifications in the judicial system.>