LIETUVOS RESPUBLIKOS GENERALINIO PROKURORO REKOMENDACIJŲ KAIP BAUDŽIAMOJO PROCESO TEISĖS ŠALTINIŲ PROBLEMATIKA - Merkevičius, R. (Teisė, 2013)
Straipsnyje apžvelgiama Lietuvos konstitucinė jurisprudencija įstatymo ir poįstatyminio teisės akto konstitucinės sampratos klausimu, apibrėžiami Lietuvos Respublikos generalinio prokuroro rekomendacijų legalumo kriterijai ir diskutuojami probleminiai baudžiamojo proceso santykių reguliavimo Lietuvos Respublikos generalinio prokuroro rekomendacijomis aspektai.The questions of constitutional jurisprudence regarding constitutional understanding of law and other legal acts are analyzed in the article. Criterions of legality of recommendations of Prosecutor General of the Republic of Lithuania are defined in the article and problemics of their legal power to regulate procedural relationships are discussed.bsp;