BENDROSIOS EUROPOS PIRKIMO–PARDAVIMO TEISĖS AUTONOMINIO TAIKYMO LIETUVOJE PROBLEMATIKA - Drazdauskas, S. (Teisė, 2013)
Bendrosios Europos pirkimo ir pardavimo teisės projekto svarstymas ES institucijose įgauna pagreitį, o argumentacija, palaikanti teisės vienodinimą, susiduria su nacionalinės privatinės teisės protekcionizmu. Straipsnis papildo šią diskusiją Lietuvos perspektyva, pateikiant tiek pozityvų palaikymą, tiek pripažįstant galimus trūkumus.Common European Sales Law draft is gaining momentum at EU institutions, and the reasoning supporting the unification of law is confronted with protectionism of national private law. This article augments this discussion by Lithuanian perspective, providing both positive support and recognition of the potential disadvantages.