TEISMO ĮGALIOJIMŲ KEISTI INKRIMINUOJAMOS VEIKOS KVALIFIKAVIMĄ GRIEŽTESNIU SUDERINAMUMAS SU KONSTITUCINIAIS BAUDŽIAMOJO PROCESO TIKSLAIS IR PRINCIPAIS - Girdauskas, M. (Teisė, 2013)
Straipsnyje atskleidžiamas teismo įgaliojimų savo iniciatyva keisti inkriminuojamos veikos kvalifikavimą griežtesniu ir konstitucinių (teisminio) baudžiamojo proceso tikslų bei principų santykis.The article reveals relationship among the powers of the court to re-qualify an act described in the indictment under more severe criminal law sua sponte, the objectives and principles of the constitutional (court) criminal procedure.