IŠ ANKSTO SUTARTŲ NUOSTOLIŲ INSTITUTO JUNGTINĖS KARALYSTĖS TEISĖJE IR NETESYBŲ INSTITUTO LIETUVOS RESPUBLIKOS TEISĖJE PALYGINIMAS - Bublienė, D.; Truskaitė-Paškevičienė, J. (Teisė, 2013)
Straipsnyje analizuojama iš anksto sutartų nuostolių (angl. Liquidated Damages) samprata šio instituto kilmės valstybės – Jungtinės Karalystės teisėje; nagrinėjamos teisinės problemos, su kuriomis susiduriama vertinant susitarimų dėl iš anksto sutartų nuostolių teisinę reikšmę tais atvejais, kai sutarčiai yra taikoma Lietuvos teisė, ir pateikiama siūlymų, kaip spręsti tokias problemas.The Article analyses the concept of Liquidated Damages according to the English law as well as legal issues arising in cases where a contract prescribes Liquidated Damages, whereas the governing law is the law of Lithuania. This Article examines these issues and suggests legal solutions to such situations.p;