Naujojo – sudėtingųjų dinaminių sistemų – mokslo įtaka teisės mokslui - Valančienė, Dovilė (Teisė, 2011)
Keičiantis mokslo paradigmai, neišvengiamai kyla klausimas, kokią įtaką naujasis – sudėtingųjų dinaminių sistemų – mokslas daro teisės mokslui. Labai svarbu, bandant atsakyti į šį klausimą, suvokti, kad teisės ir mokslo santykio klausimas vis dar yra svarbus. Todėl šiame straipsnyje pirmiausia siekiama pagrįsti teisės ir mokslo santykio problemos svarbą ir atskleisti pagrindinius naujojo mokslo paradigmos bruožus, o galiausiai – atsakyti į klausimą, kokią įtaką naujasis mokslas daro teisės mokslui.In the period of the paradigm shift in science we come across the inevitable question: what influence the new science – the science of complex dynamic systems – has on the science of law? Looking for the answer to this question it is very important to understand that the issue of the relation between law and science is still of great importance. Thus, this article firstly seeks to substantiate the importance of the problem concerning the relation between law and science, to reveal the main peculiarities of the new science paradigm, and finally, to answer the question what influence the new science has on the science of law.