Valstybės ir viešosios teisės juridinių asmenų teisė sudaryti arbitražinį susitarimą pagal Lietuvos ir užsienio valstybių teisę - Zemlytė, Eglė (Teisė, 2011)
Šiame straipsnyje susistemintos įvairių pasaulio valstybių įstatymų nuostatos valstybės ir viešosios teisės juridinių asmenų teisės sudaryti arbitražinį susitarimą aspektu. Šis straipsnis yra sudedamoji valstybės ir viešosios teisės juridinių asmenų teisės sudaryti arbitražinį susitarimą teisinio tyrimo dalis. Kita teisinio tyrimo dalis apibendrinama kitame straipsnyje.The Article contains the survey of national legal provisions concerning the power of a state and legal persons of public law to conclude an arbitration agreement. The Article constitutes the part of the research concerning the power of a state and legal persons of public law to conclude arbitration agreements. The results of the remaining part of the legal research shall be a subject matter of the separate article.