Nėščioji neteisėto aborto sudėtyje - Daukšaitė, Inga (Teisė, 2011)
Straipsnyje siekiama atskleisti, koks teisinis statusas neteisėto aborto sudėtyje pripažįstamas nėščiajai pagal Lietuvos baudžiamąjį įstatymą ir kokį statusą nėščiajai suteikia kitų – užsienio – valstybių įstatymai. Straipsnyje taip pat vertinamos nėščiosios baudžiamosios atsakomybės už neteisėtą abortą nustatymo galimybės Lietuvos baudžiamojoje teisėje. Siekiant minėtų tikslų, straipsnyje daugiausia analizuojami Lietuvos ir kai kurių užsienio valstybių (Maltos, Airijos, Suomijos, Vokietijos, Italijos, Austrijos, Vengrijos, Belgijos, Estijos) baudžiamieji ir kiti įstatymai.The objective of this article is to reveal what legal status is recognized to pregnant woman under the elements of illegal abortion according to criminal law of Lithuania, as well as laws of foreign countries. In article possibility of pregnant woman’s criminal liability for illegal abortion in Lithuania is also examined. In order to achieve the objectives mentioned above, the paper concentrates on the analysis of Lithuanian and foreign (Maltese, Irish, Finnish, German, Italian, Austrian, Hungarian, Belgian, Estonian) criminal and other laws.