Asmens duomenų apsauga ir teisė į privatų gyvenimą - Petraitytė, Ilona (Teisė, 2011)
Straipsnyje siekiama atskleisti Lietuvos asmens duomenų apsaugos teisinio reguliavimo pamatines idėjas, parodyti šios teisinio reguliavimo srities ryšį su prigimtine asmens teise į privatų gyvenimą (jo neliečiamumą, apsaugą), taip pat šio ryšio įtaką asmens duomenų apsaugos teisinių nuostatų sistemai, turiniui ir raidai.The article describes personal data protection as the safeguarding of the privacy right of individuals in relation to the processing of personal data. The relation between personal data protection and right to privacy as well as the influence of this relation on the structure and the content of law on personal data protection is analyzed in the article too.