Teisė į viešojo sektoriaus informaciją Europos Sąjungos teisėje - Makauskaitė, Gintarė (Teisė, 2011)
Straipsnyje tiriama teisės į viešojo sektoriaus informaciją turinys ir apimtis bei jos specifika ES teisėje. Nagrinėjant remiamasi valstybių narių praktikos pavyzdžiais ir bendraisiais teisės į viešojo sektoriaus informaciją standartais; specialiai skiriama dėmesio Reglamento 1049/2001 ir Direktyvos 2003/98/EB nuostatoms palyginti maksimalaus atskleidimo principo kontekste.The article analyses the scope and the contents of right to public sector information and it‘s particularities under EU law. The author examines the practice of member states and general standards of the right to public sector information; a special emphasis is given to the comparison of Regulation 1049/2001 and Directive 2003/98/EC in the context of the principle of maximum disclosure.