Tarptautinio jūrų teisės tribunolo privalomosios jurisdikcijos taikymo problemos - Linkevičius, Justinas (Teisė, 2011)
Straipsnyje analizuojamos pagrindinės Tarptautinio jūrų teisės tribunolo privalomosios jurisdikcijos taikymo problemos, daugiausiai dėmesio skiriant 1982 m. Jungtinių Tautų jūrų teisės konvencijos privalomo ginčų sprendimo mechanizmo nuostatoms bei valstybių praktikai pasirenkant tribunolo jurisdikciją, taip pat vertinamas Tribunolo jurisdikcijos dėl šios konvencijos aiškinimo ar taikymo ir Tarptautinio Teisingumo Teismo jurisdikcijos pagal jo statuto 36 straipsnio 2 dalį santykis.This article analyses general problems of compulsory jurisdiction of the International Tribunal for the Law of the Sea putting the main focus on compulsory dispute settlement system provisions of the 1982 United Nations Convention on the Law of the Sea and discussing states’ practice of choosing the tribunal as the compulsory means for the settlement of disputes. It also approaches the question of relation between jurisdiction of the Tribunal and compulsory jurisdiction of the International Court of Justice based on article 36, paragraph 2, of its Statute.