Įtariamo (kaltinamo) asmens teisės į procesą per kuo trumpiausią laiką užtikrinimas - Merkevičius, Remigijus (Teisė, 2011)
Straipsnyje analizuojami labiausiai diskutuotini įtariamo (kaltinamo) asmens teisės į procesą per kuo trumpiausią laiką (tinkamą proceso trukmę) turinio aspektai ir atskleidžiami konkretūs šios teisės realumą ir veiksmingumą užtikrinantys teisiniai instrumentai.Im Artikel werden die meist diskutierten Aspekte des Rechts des Verdächtigen (Beschuldigten) auf Strafverfahren innerhalb einer angemessenen Zeitfrist analysiert und konkrete die Wirklichkeit und Wirksamkeit dieser Rechte gewährleistende Rechtsinstrumente dargelegt.