Bendrovės visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimų negaliojimas - Mikalonienė, Lina (Teisė, 2012)
Šiame straipsnyje tiriama bendrovės visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimo teisinė kategorija, analizuojant sprendimo kaip sandorio, (lokalaus) norminio akto ir kitas sprendimo teisinės sampratos koncepcijas bei jas įvertinant pagal Lietuvos privatinę teisę. Taip pat nagrinėjamas visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimų pripažinimas negaliojančiais kaip akcininko pažeistų teisių gynybos būdas pagal Lietuvos teisę.This article evaluates legal nature of resolution of shareholders of stock company’s general meeting. Resolution of general meeting has been characterized as juridical act, institutional act as well as other legal categories, each of the conception being evaluated according to the Lithuania Private Law. The article also analyzes declaration of invalidity of resolution of general meeting as a remedy for breach of shareholders’ rights.