Požiūrio į bendrai kontroliuojamus ūkio subjektus raida Europos Sąjungos konkurencijos teisėje - Butkevičius, Lauras (Teisė, 2012)
Straipsnyje analizuojami bendrai kontroliuojamų ūkio subjektų teisinio reguliavimo Europos Sąjungos konkurencijos teisėje istoriniai aspektai ir atskleidžiamos visapusiškai funkcionuojančio ir bendrai kontroliuojamo ūkio subjekto instituto susiformavimą nulėmusios aplinkybės ir priežastys. Nagrinėjamos temos pasirinkimą lėmė ne atsitiktiniai veiksniai, bet numatomi Konkurencijos įstatymo pakeitimai, susiję su Lietuvos teisei naujo visapusiškai funkcionuojančio ir bendrai kontroliuojamo ūkio subjekto instituto įtvirtinimu.This article analyses historical aspects of legal regulation of joint ventures and reveals reasons for the formation of full-function joint venture conceptin competition law of the European Union.This article was inspired by the proposed amendments to the Law on Competition and intentions to introduce full-function joint ventures to the Lithuanian competition law system.