THE PARTIES OF DERIVARIVE ACTION LITIGATION - Vasileva, Tatyana A. (Teisė, 2017)
Straipsnyje analizuojama šalies samprata Anglijos, JAV ir Rusijos teisėje. Autorius daro išvadą, kad byloje dalyvaujančio asmens – juridinio asmens ar jo organo – procesinė padėtis bylose, kuriose pareiškiamas netiesioginis ieškinys, priklauso nuo valstybėje galiojančios šalies sąvokos. В статье анализируется понятие «стороны» в английском, американском и российском праве. Автор приходит к выводу, что определение процессуального положения участника, юридического лица и органа в производстве по косвенному иску зависит от понятия “стороны”.