Korektiško teisės principų taikymo prielaidos - Lastauskienė, Giedrė (Teisė, 2012)
Straipsnyje analizuojami teisės principai teisės teorijos ir praktinio taikymo požiūriu. Formuluojamos teisės principų taikymo sąlygos, kuriomis teisės principų taikymas teisiniams ginčams spręsti galėtų būti laikomas tinkamu (korektišku). Pateikiami doktrininiai teisės principų požymiai, teisės principai lyginami su teisės normomis ir vertybėmis. Tiriamas teisės principų veikimas pildant teisės spragas, tikrinant teisės normų teisingumą ir kitomis teisiškai reikšmingomis situacijomis. Nagrinėjama teisės principų turinio nustatymo ir jų pritaikymo metodika.