Vaiko išnaudojimas pornografijai ir prostitucijai – nusikalstamų veikų vaikui ir šeimai sudedamoji dalis - Žėkas, Tautvydas (Teisė, 2008)
Straipsnyje kalbama apie nusikaltimų ir baudžiamųjų nusižengimų vaikui ir šeimai paplitimą bei apibūdinimą, siekiama apžvelgti pagrindinius vaiko išnaudojimo pornografijai ir prostitucijai aspektus. Daugiausiai dėmesio skiriama statistikos duomenų ir atliktų tyrimų, parodančių nusikalstamų veikų vaikui ir šeimai paplitimą, analizei, apžvelgiami kai kurie minėtų nusikalstamų veikų kokybiniai požymiai. Siekiant nustatyti vaiko išnaudojimo pornografijai ir prostitucijai paplitimo mastą, straipsnyje pateikiami pagrindiniai minėtų nusikalstamų veikų rodikliai, palyginti juos su kitais nusikaltimais ir baudžiamaisiais nusižengimais vaikui ir šeimai. Statistical data shows that crimes and criminal offences against child and family are not much proliferated comparing them with other crimes. Especially rarely exploitation of child for the pornography and prostitution are registered. However, various surveys and other sources of information show the explicit growing tendency of these crimes. This means that crimes and criminal offences against child and family are very latent ones. For this reason there are no courts practice concerning mentioned crimes.