Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos transakcijų kainodaros reguliavimas ir jo įtaka Lietuvai - Savickaitė, Kristina (Teisė, 2008)
Straipsnyje apžvelgiami pagrindiniai Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos ir Lietuvos transakcijų kainodaros reguliavimo ypatumai parodant šios tarptautinės organizacijos rekomendacijų svarbą Europos Sąjungos valstybių narių, iš jų ir Lietuvos, teisiniam reguliavimui. Nagrinėjant Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos aktus ir juos lyginant su Lietuvos aktais, skirtais transakcijų kainodarai, atskleidžiami jų trūkumai. The article aims at presenting the fundamentals of the transfer pricing regulation of the Organisation for Economic Co-operation and Development and Lithuania demonstrating the importance of the recommendations of this international organisation for the legal regulation of the European Union Member States and Lithuania. While analysing the acts of the Organisation for Economic Co-operation and Development and comparing them with Lithuanian acts on transfer pricing their shortcomings are revealed.