TEISĖ Į TEISMINĘ GYNYBĄ KAIP SUBSTANTYVINĖ PROCESINĖ TEISĖ GLOBALIZACIJOS SĄLYGOMIS - Sachnova, Tatjana (Teisė, 2014)
Straipsnyje analizuojamas asmens teisės į teisminę gynybą kaip substantyviosios procesinės teisės turinys. Analizė atliekama remiantis teisės globalizacija pasaulyje ir dėl to vykstančia šios procesinės teisės ir viso civilinio proceso konstitucionalizacija, internacionalizacija ir materializacija. Taip pat analizuojama, kokį poveikį tarptautiniai procesai turi teisės į teisminę gynybą sąvokai ir nacionalinės civilinio proceso teisės turiniui. Im Beitrag wird der Eröffnung der Ontologie des Rechts auf Gerichtsschutz – als substantives Prozessrechts – analisiert. Allgemeine Voraussetzung für diese Ansicht ist die Rechtsglobalisation in der sich wandelnden Welt und ihre Folge: Konstitutionalisierung, Internationalisierung und Materiellisierung des Zivilprozesses. Die Autorin erforschet die gegenständige und prozessuale Substantivkeit des Rechts auf Gerichtsschutz – durch die Prozessmethodologie der Verwirklichung der allgemeinen anerkannten Rechtswerte in der horizontalen Harmoniesierung des Zivilprozesses.