TEISĖTŲ LŪKESČIŲ APSAUGA EUROPOS ŽMOGAUS TEISIŲ TEISMO PRAKTIKOJE - Gedmintaitė, Audronė (Teisė, 2014)
Straipsnyje nagrinėjama, kaip Europos Žmogaus Teisių Teismo praktikoje yra suprantama ir vartojama sąvoka „teisėti lūkesčiai“. Teisėtų lūkesčių apsaugos doktrina ir taikymo dėsningumai atskleidžiami tiriant šios doktrinos kilmę ir raidą, turinio elementus bei Europos Žmogaus Teisių Teismo taikomą teisėtų lūkesčių apsaugos patikros metodologiją. The article considers the ways in which the notion „legitimate expectations“ is interpreted and applied in the case law of the European Court of Human Rights. It begins with the evolution of the concept of legitimate expectations and its features. This is followed by analysis of the main principles guiding the judicial review concerning the protection of legitimate expectations as they have been developed by the European Court of Human Rights.