Nusikalstamų veikų kvalifikavimo erdvė ir definicijos - Bieliūnas, Egidijus (Teisė, 2008)
Straipsnyje apžvelgiama nusikalstamų veikų kvalifikavimo, kaip tam tikros juridiškai reikšmingos veiklos, erdvė, šios veiklos teisinio reglamentavimo šaltiniai ir jų visuma, formuojanti santykiškai savarankišką teisės institutą. Remiamasi Lietuvos, Rusijos, Prancūzijos teisininkų darbais. Aptariami oficialaus nusikalstamų veikų kvalifikavimo sampratos būtini elementai ir mokslinei diskusijai pateikiama modifikuota jo definicija. L’article est destiné à découvrir les contours de l’espace dans lequel la qualification officielle des infractions criminelles se produit en tant qu’un phénomène juridiquement réglementé par une législation très variée qui peut aller jusqu’à former un institut juridique relativement indépendant. Des travaux des juristes Lituaniens, Russes et Français sont utilisés comme base de l’aperçu. Les éléments les plus importants de la notion de qualification sont mis en exergue. Comme résultat, la définition modifiée de la qualification officielle est proposée.