Kai kurios kolektyvinio sutartinio darbo santykių reguliavimo problemos Rusijoje - Лютов, Никита (Teisė, 2008)
Straipsnyje analizuojama kolektyvinio sutartinio darbo santykių reguliavimo situacija Rusijoje. Ypatingas dėmesys skiriamas kolektyvinių sutarčių teisiniam statusui ir ginčų, kylančių nevykdant šių sutarčių, nagrinėjimo ypatumams. Straipsnyje taip pat analizuojama menko darbuotojų jungimosi į profesines sąjungas problema bei kritikuojama Rusijoje esama teisinė situacija, sukurianti pagrindą diskriminuoti mažas, nedaug narių turinčias profesines sąjungas. This article focuses on certain problems of collective bargaining legislation in Russia. First issue under discussion is the vague legal status of collective agreement leading to problems of conflicting dispute resolution procedures concerning the application of the agreements. Other problem is the scope of the agreement which currently discourages workers from joining the union. Author further criticizes the absence of norms concerning the union democracy and inter-union relations and collective bargaining procedures that lead to the discrimination of minority unions.