Ginčai su muitine: lyginamieji aspektai - Medelienė, A istė istė (Teisė, 2008)
Straipsnyje analizuojama muitinės sprendimų sąvoka bei jų apskundimo ir nagrinėjimo procedūra pagal Bendrijos ir Lietuvos teisę. Straipsnyje ginčai su muitine nagrinėjami lyginamuoju aspektu, lyginant juos su ginčais su kitu mokesčių administratoriumi – Mokesčių inspekcija. Analizuojama, kokie muitinės priimami sprendimai gali būti skundžiami, kaip tokie skundai nagrinėjami ir kokių padarinių sukelia ginčo su muitine inicijavimas. This article deals with concept of decisions, made by customs authorities, their appeal and hearing procedure according to Community and national law. In this article disputes with customs authorities is analysed in comparison with disputes with tax authorities. There will be analysed, what kind of decisions, made by customs authorities, could be appealed, their hearing procedure and subsequences, which arise by initiating a dispute with customs authorities.