Tarptautinės ginčų transakcijų kainodaros srityje nagrinėjimo galimybės - Savickaitė, K ristina ristina (Teisė, 2008)
Straipsnis skiriamas apžvelgti tarptautines galimybes spręsti ginčus transakcijų kainodaros srityje. Daugiausia dėmesio skiriama Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos Pajamų ir kapitalo mokesčių modelinės konvencijos numatytai abipusio susitarimo procedūrai ir Konvencijos dėl dvigubo apmokestinimo išvengimo koreguojant asocijuotų įmonių pelną nuostatų analizei kartu atskleidžiant jų trūkumus. The article aims at presenting the international possibilities for resolving the transfer pricing disputes. Main attention is drawn to the analysis of the provisions of the Model Tax Convention on Income and on Capital of the Organisation for Economic Co-operation and Development and the Convention on the Elimination of Double Taxation in Connection with the Adjustment of Profits of Associated Enterprises together disclosing their shortcomings.