Valstybės tarnautojų darbo užmokesčio teisinis reguliavimas ir jo probleminiai aspektai - Glebovė, Neringa (Teisė, 2009)
Straipsnyje nagrinėjama, kaip kito valstybės tarnautojų darbo užmokesčio samprata Lietuvoje po Nepriklausomybės atkūrimo ir keitėsi šios srities teisinis reglamentavimas, kokia darbo užmokesčio struktūra galioja dabar, apžvelgiamos valstybės tarnautojų darbo užmokesčio struktūros elementų ypatybės, kokie ir kuo pagrįsti paskutiniai valstybės tarnautojų darbo užmokesčio pakeitimai, kaip šią sritį lemia Konstitucinio Teismo nutarimai. Be to, straipsnyje pateikiami nagrinėjamai sričiai reikšmingi tarnybiniai ginčai, spręsti Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme. The aim of this article is to analyse the developments of the notion of the remuneration for the civil servants since the restoration of the Independence of the Republic of Lithuania, reveal the changes in the legal regulation, the current structure and peculiarities of the remuneration, legal grounding for the recent changes in the system of the remuneration and impact of the decisions of the Constitutional Court of the Republic of Lithuania. Also this article provides jurisprudence of the Supreme Administrative Court of Lithuanian in the field of official conflicts.