APELIACIJOS PROCEDŪRA PASAULIO PREKYBOS ORGANIZACIJOS GINČŲ SPRENDIMO PROCESE - Daujotas, Rimantas (Teisė, 2013)
Straipsnyje analizuojama Ginčų sprendimo tarybos (angl. Dispute Settlement Body, sutr. DSB) sudaromų kolegijų ataskaitų apeliacijos procedūra Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) ginčų sprendimo procese, analizuojamos Apeliacijos komiteto funkcijos, jo sudarymas ir jurisdikcija, aptariamos kolegijų ataskaitų apeliacijos ribos, apeliacijų priimtinumo klausimai ir pagrindai, analizuojama ir Apeliacijos komiteto ataskaitų precedento problematika bei amicus curiae išvadų priimtinumo apeliacijos procese probleminiai klausimai. This article discusses the appeal procedure regarding reports adopted by the WTO Panels established by the WTO’s Dispute Settlement Body (DSB). Article provides analysis of the functions, formation and jurisdiction of the WTO’s Appellate body. Author analyses the extent of the Appellate body’s review, its limits and grounds of appeal. In addition, author researches the legal problems regarding admissibility of amicus curiae briefs and existence of precedent in the system of WTO’s DSB.