Atsakomybė už valdžios institucijų padarytą žalą aplinkos srityje - Gailiūnienė, Ugnė (Teisė, 2009)
Straipsnyje aptariama kompensacinė valdžios įstaigų atsakomybės funkcija, t. y. žalos, jų padarytos aplinkos srityje, atlyginimas. Plačiau nagrinėjama civilinė valstybės atsakomybė už konkrečiam asmeniui ar jo turtui padarytą žalą aplinkos srityje, teismų praktikos pavyzdžiai, iliustruojantys vieną ar kitą atsakomybės sąlygą, – neteisėtus valdžios institucijų veiksmus, asmens dėl tokių veiksmų patirtą žalą ir priežastinį neteisėtų veiksmų ir žalos ryšį. The publication examines the compensatory function of state liability, i.e. compensation for damage caused by the public institutions in the environmental field. It discusses the civil liability of state for the bodily or property damage in the environmental field, as well as the examples of the case law illustrating the liability conditions – unlawful actions of public institutions, damage caused as a result of those actions and causal link between unlawful actions and the damage.