Akcijų opcionai kaip privataus kapitalo investuotojo ir bendrovės vadovų interesų derinimo priemonė - Rimas, Juozas (Teisė, 2009)
Straipsnyje apžvelgiami akcijų opcionų, kaip bendrovių vadovų motyvavimo priemonės privataus kapitalo sandoriuose, teisiniai aspektai. Pateikiama su akcijomis siejamo atlyginimo samprata, pagrindimas, detaliau analizuojamos akcijų opcionų, kaip tokio atlyginimo rūšies, efektyvumo ir apmokestinimo problemos. The article is aimed to overview the legal issues of stock options as a tool to motivate managers of the target company in private equity transactions. An outline of the concept of equity-based compensation and its rationale is followed by a more detailed analysis of efficiency and taxation of stock options as a type of such compensation.