Europos Sąjungos teisės įtaka Lietuvos baudžiamajai teisei - Švedas, Gintaras (Teisė, 2010)
Straipsnyje analizuojama Europos Sąjungos (ES) institucijų kompetencija baudžiamosios teisės klausimais, ES baudžiamosios teisės turinys, raidos tendencijos ir perspektyvos, taip pat materialios ES baudžiamosios teisės aspektai, kurie daro reikšmingą įtaką Lietuvos baudžiamajai (baudžiamojo proceso) teisei ir ateityje gali kelti didesnių problemų. This article deals with the competence of EU institutions in the field of criminal law, its content, tendencies and perspectives of EU criminal law, as well as certain aspects of EU criminal law that make influence to the Lithuanian criminal (criminal procedure) law and may create problems in the future.