Administracinė teisė: interesų veiksnys įstatymų leidyboje - Andruškevičius, Arvydas (Teisė, 2010)
Straipsnyje nagrinėjama socialinių interesų įtaka administracinės srities įstatymų leidybai. Administracinės teisėdaros kertinis principas yra optimalus asmens ir visuomenės interesų derinimas: tai prielaida kurti socialiniu požiūriu teisingesnę pozityvinę teisę, atitinkančią Konstitucijos preambulėje skelbiamą teisinės valstybės siekį. Teigiama, kad interesų pusiausvyros įtvirtinimas įstatymuose gali keistis priklausomai nuo valstybės ekonominės raidos ypatumų. Nurodomos ir kai kurios subjektyvios priežastys, kodėl interesų derinimas administracinėje teisėje tam tikrais atvejais būna problemiškas. In this article the influence of social interests upon administrative legislation is investigated. The author states that the essential imperative in the creation of administrative law is an optimal coordination of private needs and public interests. This is a precondition to create a fairer – from the social point of view – positive law, corresponding to the striving for a state under the rule of law declared in the Preamble to the Constitution. The article also pointes out some subjective reasons why the coordination of interests in administrative law is sometimes problematic.