Bankroto bylos iškėlimas Lietuvos Respublikos teisme pagal Europos Sąjungos ir Lietuvos teisę - Čiricaitė, Radvilė (Teisė, 2010)
Straipsnyje analizuojamas 2000 m. gegužės 29 d. Europos Tarybos reglamento (EB) Nr. 1346/2000 dėl bankroto bylų nuostatų bei Lietuvos teisės aktų taikymas iškeliant bankroto bylą Lietuvos Respublikos teisme subjektui, kurio bankrotas turi tarptautinio bankroto požymių. Taip pat nagrinėjami bankroto bylos iškėlimo probleminiai aspektai ir pateikiami galimi problemų sprendimo būdai ir kryptys. This article contains analysis of the rules established in the Council Regulation (EC) No. 1346/2000 of 29 May 2000 on Insolvency Proceedings as well as in Lithuanian legal acts which are applied by the court of the Republic of Lithuania while opening insolvency proceedings against internationally insolvent entity. Moreover, problematic aspects concerning opening of the insolvency proceedings as well as suggestions for their solution are examined in this article.