Interesų konfliktas: sąvoka ir galimi sprendimo būdai - Miliauskas, P aulius aulius (Teisė, 2010)
Interesų konfliktų kyla beveik visomis gyvenimo situacijomis, kai vienas asmuo veikia kito asmens interesais. Šiame straipsnyje nagrinėjamas teorinis interesų konflikto sąvokos modelis, apibūdinamos interesų konfliktų rūšys, taip pat pateikiami galimi interesų konflikto sprendimo būdai: prevencinės ir interesų konfliktų valdymo priemonės. Visas tyrimas atliekamas remiantis atstovavimo teorija. Almost all of the situations where one person acts according to another‘s interests give rise to conflicts of interest. In this paper author analyses the theoretical model of conflict of interests, describes various types of conflicts of interests and presents possible solutions: preventive and managing measures. All the research is carried out in the context of agency theory.