Struktūrinių finansinių produktų teisinė prigimtis ir jų apyvartos teisinis reguliavimas - Gedeikis, Mindaugas (Teisė, 2010)
Investuotojams ir kitiems rinkos dalyviams yra aktualu tinkamai suvokti teises ir pareigas, atsirandančias investuojant į struktūrinius finansinius produktus, ir jas įgyvendinti. Straipsnyje analizuojama struktūrinių finansinių produktų samprata, Lietuvos finansų rinkose egzistuojantys struktūriniai finansiniai produktai, jų grupės, santykis su išvestinėmis ir kitomis finansinėmis priemonėmis, taip pat šių produktų apyvartos teisinis reguliavimas. Investors and other market participants are interested in adequate understanding and implementation rights and obligations arising from investments in structured financial products. The author analyses the concept of structured financial products, structured financial products existing in Lithuanian financial markets, their groups, their relations with derivatives and other financial instruments, as well as the legal regulation of structured financial products market.