Mokesčių lengvatos Lietuvos mokesčių teisės kontekste - Sudavičius, Bronius (Teisė, 2010)
Straipsnyje, vadovaujantis galiojančių Lietuvos Respublikos teisės aktų analize ir kitais šaltiniais, analizuojamas vienas iš esminių mokesčių kaip teisės kategorijos elementų – mokesčių lengvatos. Šis teisinis reiškinys vertinamas Mokesčių administravimo įstatyme įtvirtintų apmokestinimo principų kontekste, turint tikslą išsiaiškinti, ar jo įteisinimas įstatymuose neprieštarauja visų pirma mokesčių mokėtojų lygybės principui. Šalia to straipsnyje atskleidžiama mokesčių lengvatų esmė, nustatymo tikslai, pasireiškimo formos ir kiti su mokesčių lengvatomis susiję teisinio reguliavimo klausimai. The article deals with the problem of the tax advantages in Lithuanian tax law.The study is based on the review of current tax legislation of the Republic of Lithuania that estimates tax advantages to be as one of basic structural elements of each tax, first of all, and on the standpoint to this legal phenomenon from the positions of it‘s correspondence to the legal principles of taxation legitimizated in the Tax administration Act of 2004. Special attentiomn is given to the questions of legal definition and to the analysis of the content (legal forms) of tax advantages.