Viešojo administravimo subjektų padarytos žalos atlyginimas: kai kurios procesinio pobūdžio veiksmų pripažinimo neteisėtais problemos Lietuvoje - Gailiūnienė, Ugnė (Teisė, 2010)
Straipsnyje analizuojami kai kurie procesiniai viešojo administravimo subjektų veiksmų pripažinimo neteisėtais žalos atlyginimo bylose klausimai. Nagrinėjamas atskiro reikalavimo pripažinti veiksmų neteisėtumą reikalingumas, Administracinių bylų teisenos įstatyme nustatytų skundo padavimo terminų ir Civiliniame kodekse nustatytų ieškinio senaties terminų santykis ir taikymo problema, problemos, kylančios teismams atlyginant žalą, padarytą skiriant administracines nuobaudas. The publication analyses some procedural questions that arise in the cases of compensation for damage when dealing with the unlawful actions of the public administration. It discusses the necessity of separate claim to recognize the actions as unlawful, the terms to bring a lawsuit in Law on administrative proceedings in relation to prescription terms in Civil code and the problems of their application, problems that arise compensating for damage made by imposing administrative sanctions. bsp;