DRAUDIMAS MANIPULIUOTI RINKA - Fruzerova, O. (Teisė, 2013)
Pagrindinis straipsnio tikslas – išanalizuoti manipuliavimo rinka formas ir būdus, draudimo manipuliuoti rinka teisinį reglamentavimą, pateikti manipuliavimo rinka pavyzdžių, aptarti priežiūros institucijų atliekamų manipuliavimo rinka tyrimų specifiką ir išryškinti praktikoje kylančias problemas. Straipsnis skiriamas finansų rinkos dalyviams, investuotojams, teisininkams ir šia sritimi besidomintiems mokslininkams. The main goals of this article is to analyze market manipulation forms and methods, legal regulation of the prohibition to manipulate market, to present examples of market manipulation cases, to discuss market manipulation investigation techniques, used by competent authorities, and identify practical problems in the field of market manipulation. The article should be relevant to the participants of financial markets, investors, lawyers and researches.